Radio

Några av de populäraste låtarna på radion

Radion är en genomgångsport för många artister. Det är där man når ut till hela världen och man kan få fans som annars inte hade valt att lyssna på ens musik. På så vis har radion länge varit en viktig del i artisternas liv. Sedan vet alla med sig att radiostationerna har en tendens att spela populära låtar några gånger för mycket. Här nedan följer några sånger som fick stor spridning och som man kan eller har kunnat höra mycket på radion.

Purple Haze – den här sången skrevs och uppfördes av legenden Jimi Hendrix. Sången har många betydelser och folk gillar att försöka analysera fram vilket budskap den har. Låten och artisten blev så pass stor att de fortfarande dyker upp, trots att sången skrevs 1967 och artisten dog 1970. Hendrix är numera även känd som en medlem i klubb 27 som en av många artister som dött vid 27 års ålder, och hans sång Purple Haze har till och med blivit namnet på en bonusrunda i en Jimi Hendrix-spelautomat. På många svenska casinon kan du hitta denna spelautomat, klicka dig vidare här.

…Baby one more time – från klassisk rock till modern pop. Britney Spears tog världen med storm när hon dansade i skoluniform och flätor till sin första hitsingel ”Baby One More Time”. Låten toppade alla listor som den tog sig in på, världen över. Låten är skriven av Max Martin, det svenska stjärnskottet som skrivit majoriteten av de största hitsen under 90- och 2000-talet.

Earth Song – en sång som miljöförstörelse som fick oss alla gråta. Michael Jackson släppte den här sången 1995 och videon ger ett viktig budskap om vad vi gör mot vår planet. Tidigare har han även sjungit om fattigdom och ras så miljön var ett naturligt steg framåt. Kritikerna var både för och emot sången, men lyssnarna och hans fans älskade (älskar!) Earth Song. Och det är verkligen en låt som borde ses ihop med tillhörande musikvideo, för att göra budskapet så starkt som möjligt.