Radio

Radio på mobilen

Idag konsumerar man medier på helt andra sätt än tidigare. Det gäller inte minst de traditionella medierna som tv och radio. Idag är det viktigt för konsumenter att själva få bestämma när, var och hur de vill lyssna på radio.

radio

Om du har en smartphone kan du på ett enkelt sätt ta del av det enorma utbudet av radioprogram som finns att tillgå. Det är perfekt för dig som sällan är hemma och som alltid har med dig din mobiltelefon. Du kan ofta gå via en radiokanals webbsida. Det är dock mycket smidigare om du använder radioapparna.

Tillbehör för radio

Tillbehören är väldigt viktiga för att du ska få ut det maximala av din smartphone och ditt radiolyssnande. När du är ute och rör på dig samtidigt som du lyssnar kan det hända att du tappar din telefon eller att den får stötar. Du kan köpa skal och skydd som förhindrar att din mobiltelefon går sönder. Det finns många olika typer av skydd så som baksideskydd, bumpers, läderfodral och plånboksfodral. Det kan också vara bra med ett extra batteri så du inte behöver oroa dig för att ditt radioprogram ska avbrytas abrupt.

Bra radioappar

Med bra appar kommer du enklare åt dina favoritprogram! Sveriges Radio har en alldeles förträfflig app som heter SR Play där du får tillgång till alla SR-kanalerna. Om du tycker om pratradio borde du verkligen kolla in fenomenet podcasts. Du hittar tiotusentals poddar till din iPhone genom att använda iTunes. En annan bra applikation för podcasts heter just Podcaster och kan vara värd att kolla in.