Radio

Radiopratare i TV

Många radiopratare har genom tiderna gått över till TV som sitt medium.

TV

Lennart Hyland började som sportkommentator på radion och ledde senare många populära underhållningsprogram på TV, där det mest populära var ”Hylands Hörna”.

Kaj Kindvall som från är känd från radioprogram som ”Tio i topp”, ”Poporama”, ”Discorama” samt långköraren ”Tracks”, visade senare musikvideos i SVTs program ”Casablanca” och ”Videobeat”. En annan folkär radiopratare, Hasse Tellemar som var programvärd för ”Ring så spelar vi” på radion, var med i SVTs program ”Stora Famnen” som kapellmästare och arrangör.

Annika Lantz är en känd radiopratare som har sänt sitt eget TV-program ”Lantz i P3” på SVT samt ”I afton Lantz”. Hon är även känd från TV4s ”Parlamentet”, i vilket hon medverkade under 9 år. SVTs ”Högsta Domstolen” samt ”Snacka om nyheter” är två andra TV-program där Annika Lantz medverkat.

Lotta Bromé är en populär radiopratare som hörts bland annat på Sommartoppen, På gränsen, Klang & Co samt Efter tre och sen syntes i TV-programmet Söndagsöppet i SVT som programledare. Dessutom var hon 2003 julvärd, den första som syntes i tv-rutan istället för Arne Weise som hade haft äran i 30 år. Ofta har hon även synts i ”På Spåret”. Lotta vann Stora Radiopriset-kategorin i sex år på raken. (2008-2013)