Radio

Hockey-OS på radion

Att lyssna på radiosport verkar för en del helt oförståeligt. Man ser ju inte matchen, utan lyssnar bara på någon som kommenterar vad som händer i matchen. Det kan väl inte vara så spännande?

OS 2014

Men det är det! Alla vi sportentusiaster vet hur bedrövligt det kan kännas när man är på jobbet eller sitter i bilen på väg hem just då den där matchen som man inte får missa sänds på tv. Eller så sänds den helt enkelt inte på någon kanal som man har tillgång till. Då är radiosport ett fantastiskt bra alternativ. Är man riktigt sportintresserad och följer sportevenemang på en daglig basis så behöver man inte se för att kunna ”se” matchen. Det räcker med att höra vad som händer för att kunna visualisera matchen i sitt huvud. Många tycker till och med att det ger mer spänning att endast lyssna på matchen via radion.

Årets Hockey-OS är äntligen i full gång i Sotji, Ryssland och Sverige startade gruppspelen med en strålande vinst mot Tjeckien som resulterade i 4-2 till Sverige. Självklart håller vi tummarna för att det spel de visade upp i inledningsmatchen håller hela vägen genom OS. Den som är riktigt hockeyintresserad befinner sig förmodligen redan på plats i Sotji och stöttar våra svenska hjältar. För dig som inte hade möjligheten att resa till Ryssland visas Sveriges alla matcher på tv och sänds självklart även på Sveriges Radio så att även du som till exempel befinner dig på jobbet under sändningstid ska ha möjlighet att veta hur det går.